MX World

06/11/2020 09:54 - geplaatst door Stingray

Na een frustrerende zondag dag op hetzelfde Pietramurata-circuit in de schaduw van de Italiaanse Dolomieten bevestigde Roman Febvre zijn vastberadenheid.  Hij realiseerde de op één na snelste tijd in de kwalificatie tijdens de ochtend. Zaar zijn onmiddellijke hoop op de overwinning werd verwoest door zijn matige start inde openingsrace. Onverschrokken door de tegenslag scheurde hij al na één ronde door het peloton naar veertiende plaats. Niet veel later zat hij aan het wiel van teamgenoot Clement Desalle. Het groene duo schoof samen op in het klassement en pakte de geblokte vlag als vierde en vijfde.

Thore, credits Mediacross.

De tweede manche kreeg  na één roden een rode vlag krijgen. Dat was na een incident waarbij geen van beide Kawasaki-rijders betrokken was. Febvre reageerde bewonderenswaardig bij de herstart om de openingsbocht op de vierde plaats te verlaten onmiddellijk gevolgd  door het veroveren van de derde plaats. Ook nummer twee, Jeremy Seewer moest er snel aan. Aan het begin van de race had TimGajser, de nieuw gekroonde wereldkampioen, al een voorsprong van enkele seconden opgebouwd. De Kawasaki-rijder, die onberispelijk reed en de snelste ronden van de race neerzette, sloot aan bij de kampioen. Maar een geslaagde aanval zat er niet in. Het tempo van het leidende duo was zo hoog dat ze bij de geblokte vlag bijna een halve minuut voorspsong telden op de rest van het veld. Febvre werd derde algemeen en bezet de vierde plaats in de WK-stand. 

Romain Febvre: “Sinds zondag kon ik lichamelijk redelijk goed herstellen. Al heb ik nog steeds pijn in mijn rug! Het was geen gemakkelijke dag maar ik reed een goede eerste manche; Ik had een slechte start omdat mijn achterwiel op de metalen plaat gleed. Gelukkig had ik de snelheid om terug te komen van de laatste naar de vijfde plaats. Mijn tweede start was veel beter. Ik werd derde, ging naar tweede en had een mooi gevecht met Tim. Ik kon gewoon geen plek vinden om hem te passeren; het is echt moeilijk om hier langs te komen. Maar ik sta op het podium en dat is goed. Ook al zou ik liever op een andere trede staan. Nu heb ik drie dagen om weer bij te komen en dan te proberen een volgend podium te pakken. ”

Vol vertrouwen na zijn podiumplaats op zondag werd Clement Desalle vijfde - slechts een halve seconde van pole - in de kwalificatie. In de eerste manche reed hij een indrukwekkende rit om aan de finish de vierde plaats te veroveren. In de herstart van reeks twee schoof de Belg snel naar voren van de zesde naar de vierde plaats in de openingsronde. Het tempo lag zo hoog dat hij in die positie bleef tot aan de finish. Gevolg: hij claimde de vierde plaats in het klassement. Hij staat nog steeds zevende in het kampioenschap, maar kan zondag nog de vijfde plaats in het eindklassement veroveren.

Clement Desalle: “Over het algemeen was het een goede dag, beginnend met een vijfde plaats in de training. Bij de eerste start was ik zevende of achtste.  Ik passeerde twee jongens en toen crashte Cairoli en zo bekwam ik de vierde positie. Ik sloot aan bij Lupino die derde was. Ik was sneller dan hij, maar op  deze baan te passeren is echt moeilijk! Mijn tweede start was goed, maar toen was er de rode vlag. Mijn start in de re-run was niet zo goed, maar ik kon terugkomen naar de vierde plaats met Cairoli achter me aan. Hij volgde een aantal ronden van nabij, maar door me te focussen kon ik een gat op hem slaan. Ik ben best tevreden met mijn dag met een abonnement op # 4! "