MX World

06/11/2020 09:53 - geplaatst door Stingray

Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento dichtbij de eindzege gekomen. Beaton werd met een 2-4 in de manches uiteindelijk derde in het dagklassement en kwam hierbij slechts twee punten tekort op de overwinning. Thomas Kjer Olsen werd geplaagd door valpartijen in de beginfase maar reed twee sterke inhaalraces en wist er nog een zesde en achtste plaats uit te halen.

Vervolg en foto's onder Thor.


Het circuit van Arco di Trento was niet tot nauwelijks veranderd ten opzichte van de Grand Prix van zondag waardoor Beaton en Olsen wisten wat ze konden verwachten. Beide rijders gingen er in de tijdtraining gelijk goed voor zitten en wisten goede tijden op de klok te zetten. Al vrij snel wist Olsen de snelste tijd op de klok te zetten en deze werd door niemand verbeterd waardoor hij voor de tweede achtereenvolgende keer de pole position veroverde. Ook Beaton zat er met een vierde plaats goed vooraan bij en kon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche beginnen.

Bij de start van de eerste manche was het Beaton die het beste weg kwam en rond de tiende plaats over de eerste tafelberg kwam gesprongen. Beaton ging gelijk in de aanval en wist met strakke inhaalmanoeuvres al tijdens de eerste ronde de tweede plaats in handen te nemen. De kopman had opdat moment al een gat weten te slaan en het tempo was net iets te hoog voor Beaton waardoor hij zich erop concentreerde om de tweede plaats vast te houden tot aan de finish. Dit lukte en hiermee pakte hij belangrijke punten voor het kampioenschap. Olsen kwam matig weg bij de start en kwam ook in de beginfase ten val. Met een goed ritme kwam hij in een hoog tempo terug naar voren en wist de schade met een zesde plaats te beperken.

In de tweede manche was de start van Olsen vele malen beter en gelijk tijdens de eerste ronde stootte hij door naar een derde plaats. Helaas was dit van korte duur want een valpartij zorgde ervoor dat hij ver werd teruggeslagen en opnieuw een inhaalrace moest rijden. Olsen gaf alles wat hij in zich had en wist er nog een achtste plaats uit te halen waarmee hij zevende werd in het dagklassement. Jed Beaton streed in deze manche voor de Grand Prix zege. Hij reed op een vierde plaats maar moest derde worden om de eindzege te kunnen pakken. Hij probeerde alles wat hij kon maar kwam net iets tekort en kwam als vierde over de finish. Hiermee won hij niet de wedstrijd maar haalde hij met een derde plaats wel het podium.

Met nog 1 wedstrijd te gaan, staat Jed nu op een vierde plaats, met een achterstand van 13 punten op de derde man. Olsen volgt op vijfde plaats en staat 11 punten achter op Jed! De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt aankomende zondag verreden in Arco di Trento.