MX World

15/03/2021 11:01 - geplaatst door Stingray

Laat ons beginnen met de sterke prestatie van MX2-kampioen Nicolas Lapucci. Hij ging mee in de vroege ontsnapping, aangevoerd door  Romain Febvre. Achter hem reden ook Jorge Prado en Cornelius Toendel mee in de kopgroep. Na vijf ronden spoorde Jorge Prado door naar de tweede plaats. Jeremy Van Horebeek, als achtste gestart zat toen aan het wiel van Lapucci. Hij had drie ronden nodig om de Italiaan aan de kant te zetten en kreeg meteen daarna Ivo Monticelli achter zich. Prado viel aan bij Febvre maar kwam ten val. Zo viel de tweede plaats in de schoot van Van Horebeek. Febvre bleef leider en in de laatste vijf ronden veranderde er niks meer aan de rangschikking. Febvre wint dus voor Van Horebeek, Monticelli, Lapucci en Roan van de Moosdijk.

Eindstand Superkampioenschp: 1. Febvre, 2. Van Horebeek, 3. Monticelli.

De uitslag.