MX World

09/06/2021 18:05 - geplaatst door Stingray

Regerend MXGP-wereldkampioen Tim Gajser trekt dit weekend naar Orlyonok, Rusland voor de langverwachte eerste ronde van de 2021-serie. De Team HRC-rijder is op zoek naar zijn derde titel op rij aan boord van de Honda CRF450RW. Hoewel de eerste race voortdurend werd uitgesteld, heeft hij nog steeds het gevoel dat hij in goede vorm is om zijn titel met succes te verdedigen.

Meer onder Thor.

Zijn teamgenoot Mitch Evans zal de reis echter niet maken omdat hij nog steeds herstellende is van complicaties van zijn polsoperatie en zich niet 100% voelt, wat nodig is wanneer hij wil racen in deze zeer competitieve MXGP-klasse.

Gajser bewaart over Orlyonok echter goede herinneringen, aangezien hij hier won toen er in 2019 voor het laatst gereden werd. Het leverde hem toen de Red Plate op. Nu het weer er goed uitziet voor het weekend, moet het snelle, drukke circuit zorgen voor meer close-racing en spektakel als het MXGP-seizoen eindelijk van start gaat.

Tim Gajser 243: "Ik heb er enorm veel zin in om eindelijk van start te gaan. Het is een lange tijd trainen en voorbereiden geweest. Ik kan bijna niet meer wachten voor die eerste gate drop. Ik weet dat er veel snelle rijders in de klasse zijn en dat het circuit van Orlyonok niet gemakkelijk is. Ik moet ervoor zorgen dat mijn starts goed zijn en dat ik mijn concentratie hoog houd voor beide manches. Het is de bedoeling dat het een lang kampioenschap wordt, dus ik hoef niet te veel risico's te nemen in het eerste evenement. Ik geniet gewoon van het feit dat ik weer aan het racen ben. Hopelijk zie ik binnenkort veel fans op de baan, maar ik heb alle steun die ik tijdens dit lange seizoen heb gekregen erg op prijs gesteld."

Marcus Pereira de Freitas, HRC General Manager - MXGP: "Het voelt goed om na meer dan zeven maanden sinds de laatste MXGP-race weer naar een race te gaan. Tim heeft een paar Italiaanse rondes en een warming-up in Sloveniƫ gereden om van de roest af te komen na een lange afwezigheid, maar Rusland is degene waar we allemaal op hebben gewacht. Helaas kan Mitch er niet bij zijn omdat zijn pols niet 100% is, maar verder hebben we een goede voorbereiding gehad en iedereen in Team HRC is klaar om te proberen er drie MXGP-titels op rij van te maken."