MX World

09/06/2021 20:24 - geplaatst door Stingray

Overal wil men de MX-draad oppakken. Lees daarom onder Thor wat MCLB en de FAM te vertellen hebben.

Beste piloten, supporters en sympathisanten,

Na 16 maanden is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel wat betreft onze geliefkoosde sport, onze hobby.

Het overlegcomite van 11 mei maakte zijn zomerplan in verschillende fasen kenbaar en wat ons betreft vallen wij in de 2de fase die vanaf juli van start gaat. Zo zouden de buitensporten opnieuw tot 2500 personen mogen verwelkomen en dat is dan ook de heropstart van onze kalender. Na die lange maanden kijkt iedereen opnieuw reikhalzend uit om elkaar te ontmoeten en onze sport opnieuw hoogdagen te laten beleven.

We zijn er ons van bewust dat de COVID-pandemie nog niet aan zijn einde is maar stap per stap hernemen we ons leven.

Daarom hebben we binnen de FAM een protocol uitgewerkt dat onze heropstart in goede banen moet leiden zodoende we deze periode voor altijd achter ons kunnen laten.

Een aantal wijzigingen aan de reglementering dringen zich dan ook op en zullen als een addendum aan de bestaande reglementen worden toegevoegd.

Uitzonderingen zullen niet getolereerd worden en wij kunnen maar van onze sport genieten als eenieder zijn bijdrage levert aan het welslagen hiervan met de in achtneming van de opgelegde maatregelen van het moment.

De kalender ondergaat een aantal wijzigingen qua locaties (hiervoor verwijzen we naar onze website).

De kampioenschappen worden gezien een ingekorte kalender aangepast. We starten met 2 wedstrijden als ‘warming-up’. De openingswedstrijd krijgen we op het mooie, gekende circuit van Tielt om dan door te schuiven naar de gekende Mendonk dreef te Wachtebeke. De nationale feestdag, Middelkerke, wordt het decor voor de opening van de kampioenschappen binnen VJMO en MCLB waarna we wekelijks tot de finalezondagen door gaan met proeven voor het kampioenschap. Iedere piloot zal wat het kampioenschap betreft 2 reeksen in mindering brengen zodoende er nog steeds van een waardig kampioenschap gesproken kan worden.

Dit jaar zal er een Corona-barema van toepassing zijn voor alle wedstrijden die gereden worden in 2021.

De standaardregels voor iedereen zijn:

- Afstand houden op de rennersparken en rond de omloop;

- Van het ogenblik dat men zijn voertuig verlaat draagt eenieder ouder dan 12 jaar zijn mondmasker;

- Bij elke verplaatsingen draagt eenieder ouder dan 12 jaar zijn mondmasker;

- Specifieke regels voor gesloten rennerspark en piloten na aankomst van de reeksen worden opgenomen in een speciaal bijvoegsel van het pilotenreglement.

De jaarvergunningen kunnen gedownload worden en de aangepaste tarieven zijn van toepassing.

ELKE PILOOT DIENT EEN VERGUNNINGSAANVRAAG 2021 IN TE VULLEN EN EEN SPORTMEDISCH ONDERZOEK TE ONDERGAAN.

Piloten die hun jaarvergunning reeds onderschreven hebben of via overdracht van het jaar 2020 in orde gebracht hebben ontvangen in de loop van het seizoen een schrijven om een gedeelte van terugbetaling te ontvangen. Zo ziet u ... VJMO en MCLB hebben er opnieuw voor gezorgd dat er geen supplementen dienen betaald te worden zoals bij andere federaties het geval is maar er een stukje gerecupereerd kan worden!

De inrichters ontvangen eveneens een addendum aan het inrichtersreglement zodoende de inspanningen die zij leveren eveneens beloond kunnen worden.

Een federatie leeft, of herleeft alleen maar met de inspanningen van alle betrokken partijen en dat is het wat ons allen sterk maakt.

Laat 2021 het jaar zijn van de nieuwe geboorte om er in 2022 opnieuw te staan zoals iedereen gewoon is van VJMO-MCLB!