MX World

09/09/2021 09:00 - geplaatst door Stingray

In MX2 waren alle ogen gericht op de strijd tussen Vialle en Maxime Renaux van Monster Energy Yamaha Factory Racing. In de openingsrace was het Vialle met de Fox Holeshot voor Mathys Boisrame (F&H Kawasaki), Renaux van Monster Energy Yamaha Factory Racing, Mattia Guadagnini van Red Bull KTM Factory Racing en Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Renaux probeerde Vialle bij te houden. Ondertussen kwam Boisrame onder druk te staan ​​van Beaton die de Fransman graag wilde omzeilen.

Lees verder onder Thor. Credits Infront.

Vialle en Renaux hielden mekaar in de smiezen tot Renaux begon te pushen en de snelste ronden van de race neerzette. En er was niets dat Vialle kon doen, want aan het einde van de derde ronde was Renaux de nieuwe leider in de race. De grote vraag was of Renaux aan een soloren zou beginnen. We kregen al snel het antwoord toen Renaux de ene na de andere snelle ronden bleef rijden, ontsnappend aan de greep van Vialle.  Guadagnini voegde zich vervolgens bij het gevecht tussen Boisrame en Beaton om de derde plaats. Beaton ging een paar ronden later neer en kwam terug in de zevende positie. Maar hij zou verachteren wegens armpump. Kay De Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing was een van de rijders om Beaton te omzeilen terwijl hij probeerde Thibault Benistant van Monster Energy Yamaha Factory Racing op afstand te houden. Guadagnini ging vervolgens zelf naar de derde plaats toen hij uiteindelijk Boisrame passeerde, die vervolgens ook zwaar achgteruit achteruit ging. Jago Geerts van Monster Energy Yamaha Factory Racing en Wilson Todd van Bike it MTX Kawasaki waren slechts twee rijders die doorgingen op de F&H-rijder, die de race uiteindelijk als 13e eindigde. Renaux domineerde toen vrijwel de race en ging één keer bijna twee seconden per ronde sneller dan Vialle. Tegen het einde won hij de race met 17.288 seconden voorsprong op Vialle en Guadagnini die derde werden.

In race twee was het opnieuw Vialle met de Fox Holeshot terwijl Renaux op de voet volgde. Ook Benistant kwam goed weg net als De Wolf en Guadagnini. Rene Hofer van Red Bull KTM Factory Racing was er ook bij toen hij bikkelde met Benistant voor de derde plaats. Hoewel hij De Wolf, Guadagnini en Beaton ook in zijn nek voelde ademen. Ondertussen wisselden Vialle en Renaux snelle ronden af, waarbij de kloof tussen beide onder de twee seconden bleef. We werden getrakteerd op een gevecht van teamgenoten tussen De Wolf en Beaton, die moeite had om zijn jongere collega te omzeilen. In ronde negen was hij eindelijk in staat om de klus te klaren. Hofer en Beaton begonnen toen Benistant in te sluiten, terwijl Beaton ondertussen Hofer's plek stal. De voorsprong van Vialle groeide naar 5 seconden sneller was. Beaton raakte eindelijk ook voorbij Benistant. Vialle zegevierde en Renaux moest genoegen nemen met de tweede plaats voor Beaton. Vialle veroverde ook de eindzege met Renaux als tweede en Guadagnini op drie. Maxime Renaux breidt zijn voorsprong uit tot 361 punten. Mattia Guadagnini staat nog steeds op de tweede plaats met 49 punten achterstand en Jago Geerts als derde.

Tom Vialle: “Ik had geen goede flow in de eerste race. Ik had een redelijk goede start en de eerste twee ronden waren oké. In sector vier had ik daar wat slechte lijnen en daar passeerde Maxime me. Na een kwartier voelde ik me echt moe. Ik weet niet wat er is gebeurd, maar ik had geen energie. Ik had een goede voorsprong op de man op de derde plaats, dus ik eindigde de race net zoals ik kon en bespaarde wat energie. In race twee heb ik alles gegeven om te proberen te winnen en het was goed. Qua titel ligt Maxime ver vooraan en het is zo goed als gedaan laten we zeggen. Maar ik wil nog steeds terugkomen, dus dit is mijn doel. Ik zal proberen om zoveel mogelijk te winnen. Het was moeilijk, maar ik ben blij dat ik beide GP's hier in Turkije heb gewonnen en ik voel me echt goed, dus laten we doorgaan naar de volgende races."

Maxime Renaux: “Vandaag was echt goed en ik was blij met mijn tempo. De pole position in de ochtend was wat ik wilde, want het is erg belangrijk om hier aan de binnenkant van de start te staan. De eerste race was ik erg blij dat ik een sterk ritme kon rijden en een plek kon vinden om Tom te passeren. Ik passeerde hem en eigenlijk gaf ik niet alles wat ik had, omdat ik voelde dat Tom langzamer ging en energie spaarde. Ik kon hetzelfde doen. In de tweede race begon ik weer goed en kon Tom druk uitoefenen en kwam steeds dichterbij, maar ik had een klein probleem met mijn bril. Die werd geraakt door een steen en de lens kwam uit de bodem. Dat is geen excuus want Tom was erg snel en maakte geen fouten, dus ik had geen kans om te passeren. Ik ben blij met de tweede plaats en het zijn goede punten voor het kampioenschap. Ik ben blij dat Tom terug is, want ik wil van iedereen. Ik denk dat er nog een aantal mooie duels gaan komen."

Mattia Guadagnini: “Vanochtend voelde ik me heel goed, ik werd tweede in de tijdtraining en het was belangrijk om een goede start te nemen. Ik had twee behoorlijk goede starts, maar kreeg gewoon de flow niet en ook in de tweede race probeerde ik enkele rijders in te halen, maar ik werd ook gepasseerd. Ik raakt niet in een goed ritme. De eerste race was goed, maar ik had niet het tempo van de twee voor me, ze waren erg snel. In race twee probeerde ik tot het einde te pushen en kon ik enkele rijders passeren. Ik passeerde Rene in de laatste ronde, maar hij kreeg me terug en toen crashte ik. Ik ben blij dat ik op het podium sta en het is goed voor het kampioenschap om vooraan te strijden. Ik weet gewoon dat ik het beter kan doen en kan vechten voor de overwinning. Het kampioenschap duurt nog lang en ik wil elke race mijn best doen. Natuurlijk heb ik wat punten verloren, maar we zullen proberen hard te pushen en het goed te doen in Sardinië, waar we de wintervoorbereiding hebben gedaan.”