MX World

30/10/2021 15:46 - geplaatst door Stingray

Infront moet zich eens degelijk gaan bezinnen over de inzet van de blauwe vlaggenmannen. Want ei zo na werd reeks 1 van de EMX250 alweer ontsierd door gedubbelde rijders die niet ingeseind worden over het naderen van de koplopers. Zo werd de reekszege van Andrea Bonacorsi bijna verknald door duellerende achterblijvers. Kevin Horgmo die rondenlang aan het wiel van Bonacorsi zat bleef uiteindelijk tweedE, na enkele wanhoopspogingen te hebben ondernomen. Bonacorsi, Meuwissen en Horgmo gingen aan. EK-leider Nicola Lapucci en Liam Everts waren niet zo goed weg. Lapucci zou, na een val, nog derde worden. Everts verruilde de negende voor de zesde plaats met Cornelius Toendel op vier en Haakon Fredriksen op vijf. Bonacorsi wipt na reeks een wel over Everts in de stand. Maar Bonacorsi én Everts zouden de weerbots krijgen in de slotreeks. Misschien wel de spannendste van het seizoen. Met Lapucci, toch niet zo best aan het rijden in de laars, die nu wel mee was. Bonacorsi kwam ten val, remonteerde, viel nog eens en sloot af als tiende. Ondertussen was het vooraan vuurwerk vanaf de eerste seconde met Kevin Horgmo die vol in de aanval ging op een stug verdedigende Lapucci. Toen kwam Cornelius Toendel zich melden. En Sydow, en Everts en Fredriksen. Lapucci plooide en Toendel verraste ze beide. Maar ging er dan bij liggen zodat Everts tweede werd achter Horgmo. Evers kreeg ambras met Fredriksen en verloor het eerste duel. Met nog een ronde te gaan lanceerde hij een geslagde tegenaanval maar ging dan over de kop. Zo won Horgmo voor Fredriksen, Lapucci, Sydow en Toendel. Everts prees zich gelukkig met de zesde plaats. Horgmo wint zijn derde GP van het seizoen en loopt in op Lapucci. En Everts herneemt positie vier.