MX World

06/11/2021 15:11 - geplaatst door Stingray

Met tien rijders die aan alle proeven deelnamen, spreken we in het geval van de EMX2-t over een amateurwedstrijd met reeksen voor streekrijders. We willen niks af doen aan de toprijders, al lijkt het voor Brad Anderson het jaar te veel. De man die via de zogenaamde 'kleine klassen'  toch een flinke carrière maakte zal wellicht zijn carrière zonder titel moeten afsluiten. In reeks een veranderde er na de start niks meer in de top vier. Max spiets bleef ongeslagen en hield een krappe marge over op Federico Tuani. Meer dan een halve minuut later werd Anderson derde. Yuri Pasqualini die vierde werd kwam niet eens in beeld. Anderson moet zo toe laten dat Tuani op gelijke hoogte komt.

Spies bemoeide zich niet echt meer met de feiten in de laatste koers van het jaar. Hij ging achter kopstarter Anderson aan, die gevolgd werd door Tuani. Anderson deed wat hij kon om het zilver te ver (her)overen, maar toen Tuani al in de tweede ronde langs schoof wist hij dat het brons zou worden. Hij finishte op een kwart minuut en Spies lanterfantte daar wat achter op de derde plaats. De eindzege was voor Tuani. In de wetenschap dat deze titel voor hem en Fantic was. Leuk voor de laureaten, maar voor mij overbodig. Het zijn jongens die beter in hun nationale competities zouden uitkomen.