MX World

07/11/2021 18:00 - geplaatst door Stingray

Rare titel? Kan zijn, maar een insider, al onze lezers dus, ween waar het over gaat. In het op een na laatste eindspel  blijft Romain Febvre in het bezit van de red plate, wipt Jeffrey Herlings over Tim Gajser, die in de eerste reeks zelf  een zware hypotheek op zijn derde MXGP-titel legt. Gajser miste zijn eerste start, alla 'Lupino' en hernam na een kleine tussendoor en een bocht verder als vierde. Hij werd alsnog derde achter Febvre en Herlings, maar kreeg voor zijn uitstap enkele strafplaatsen en werd achtste. Gajser kon dat niet rechtzetten in de tweede reeks waarin hij derde werd. Maar waar hij veel te lang achter Antonio Cairoli en Jorge Prado aan joeg om mee te spelen met Herlings en Febvre.

Terwijl Febvre, Cairoli en Gajser de lakens uitdeelden lag Herlings verwikkeld in een lijf-aan-lijf gevecht met Jeremy Seewer. Want de Zwitser kon de gevallen Herlings niet ontwijken. Het gaf Febvre vleugels, maar Herlings liet zich niet onbetuigd. In een faire strijd - zoals we hoopten - bikkelde Herlings zich naar de derde plaats in de voorlaatste ronde. Om ook Gajser in de steek te laten. Gajser die even later een zwaar verdict te horen kreeg. Zo werd Cairoli derde voor 'huurling' Fernandez en Seewer.

In de slotreeks ranselde Herlings meteen de groep uiteen. Na drie bochten had hij zowel Febvre als kopstarter Prado KO gemept. Febvre zat twee ronden achter Prado, maar eens er voorbij leek hij mee te komen met Herlings. Maar, eenmaal warm gelopen  reed Herlings vlekkeloos naar de reeks- en eindzege. Febvre liet zich niet uitdagen, keek even om en bezegelde de tweede plaats voor Gajser, Cairoli en Seewer. Het rekensommetje van de titel zal nu voor iedereen duidelijk zijn. Dat maakt dat we wellicht woensdagavond omstreeks 15.45 uur pas zullen weten wie de nieuwe wereldkampioen MXGP zal zijn een een ronduit schitterende WK-seizoen. De WK-finale is live te zien vanaf 12.00 op Play Sports, vanaf 11.00 uur als je Jago opnieuw een GP wil zien winnen.