MX World

07/06/2022 17:23 - geplaatst door Stingray

Na een lange revalidatieperiode  heeft Romain Febvre besloten om van start te gaan in de MXGP van Teutschenthal. De Franse Vice-wereldkampioenkwam vorig jaar  ten val in de SX van Parijs en liep een beenletsel op. Dat vergde meer tijd dan verwacht om te genezen. Hij zat al eens eerder op de motor, bij de teamvoorstelling. Maar nu gaat hij crossen.

Thor voor het hele verhaal.

"Er is de afgelopen maanden veel slecht nieuws geweest. Nu mag ik eindelijk weer goed nieuws brengen. Ik ga dit weekeinde starten in de MXGP van Duitsland,", zei Romain na nog een testrit vanmorgen. “Ik heb nog niet zoveel gereden omdat ik tot nu toe pas twee en een halve week heb getraind. Het gevoel met de motor is heel goed, dus het is tijd om weer te racen. Zoals ik al eerder heb uitgelegd, vertelde de dokter me dat de pijn me zal leiden. Zelfs als ik soms wat pijn voel, dat is dat nogacceptabel, "vervolgde hij.
Na een aantal maanden niet te hebben geracet, heeft Romain geen echte verwachtingen van zijn comeback. Hij heeft geen referentiepunt heeft voor zijn snelheid in vergelijking met zijn MXGP-rivalen. “Ik ga naar Duitsland zonder een specifiek doel. Ik heb afgelopen weken niet tegen andere toprenners gereden. Ik had graag met Ben op gereden, maar na zijn valpartij in Spanje kon hij vorige week niet trainen. Ik ben nooit gestopt met werken aan mijn fitnessprogramma, zelfs toen ik niet eens kon fietsen. Fysiek ben ik er klaar voor. Ik denk ook dat mijn snelheid in orde zal zijn. In het begin zal het zeker moeilijker zijn om de snelheid vast te houden voor de gehele duur van de manches. Maar we moeten ergens beginnen. Ik ben nog niet op 100%, maar omdat ik een goed gevoel op de fiets heb en omdat we een aantal goede trainingen hebben gehad, is het tijd om te starten. Beter hier dan te wachten op  Indonesië. Het is veel beter om dat in Europa te doen, ook al is Teutschenthal niet het gemakkelijkste circuit voor een comeback. Maar ik heb enige ervaring en weet wat er nodig is.”

Voor Antti Pyrhönen en de KRT-medewerkers is dit natuurlijk uitstekend nieuws. “We zijn zo blij om Romain terug te verwelkomen in de racerij. Hij heeft extreem hard gewerkt voor zijn comeback en nu is het tijd om de volgende stap te zetten en de racefitness op te bouwen. We zijn trots op de strijd die Romain door deze zware periode heeft geleverd en samen met Ben zullen ze het team compleet maken', besluit Antti die dit weekend dus met zijn volledige team in actie zal komen.