MX World

22/07/2022 13:47 - geplaatst door Stingray

Als er één Grote Prijs met rood omcirkeld staat bij het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team dan wel de wedstrijd in Lommel. Amper 40 kilometer liggen er tussen de workshop in Genk en het Stedelijk Motocrosscentrum in Lommel. Na zeges van Ben Watson (2020) en Jago Geerts (2021) gaat het Belgische team dit weekend vol voor een hattrick.

Lees verder onder Thor.

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team is vol vertrouwen naar zijn thuiswedstrijd getrokken. Jago Geerts won afgelopen weekend de GP van Tsjechië, terwijl teammaat Thibault Benistant tweede eindigde. Als klap op de vuurpijl heroverde Geerts in Loket ook nog eens de rode leidersplaat. De Balenaar telt nu acht punten voorsprong op grote titelrivaal Tom Vialle.
"Het is mooi dat Jago als WK-leider naar Lommel komt", zegt teambaas Hans Covers. "De titelstrijd is dit jaar ongemeen spannend. De rode plaat is al acht keer van eigenaar gewisseld. Dat zegt alles. Het zal nog tien reeksen bibberen worden, tot de laatste Grote Prijs. Al heb ik er een goed oog in. Jago is vaak de snelste. Hij krijgt de puzzelstukjes steeds beter gelegd."

Na zijn zware knieblessure draait Benistant intussen ook weer op volle toeren. Wat mogen we nog van hem verwachten?

Corvers: "Thibault komt inderdaad van heel ver terug na die kruisbandoperatie. Hij miste de eerste drie Grote Prijzen van het seizoen, maar bouwde daarna goed op. Hij won al een Grote Prijs en stond de laatste vier wedstrijden telkens op het podium. Thibault wordt week na week beter. Geloof me, we hebben het beste nog niet gezien van die kerel."

Geerts is een echte zandspecialist en topfavoriet in Lommel. De druk op hem is dit weekend wel erg groot?

Corvers: "Klopt. Al is de druk niet alleen voor hem groot. De tijd dat Belgen en Nederlanders in het zand met kop en schouders boven de rest uitstaken, ligt al ver achter ons. Neem nu Vialle, die woont al jaren in Balen. Ik denk dat hij de laatste vijf jaar meer in Lommel getraind heeft dan Jago. Hij heeft er ook al gewonnen. Dat zegt genoeg. Die twee gaan er ook in het diepe zand een pittige strijd van maken. Maar hou De Wolf, Benistant en misschien ook Everts maar in de gaten. Stiekem hoop ik natuurlijk op een dubbele reekszege van Jago. In dat geval loopt hij minstens zes punten verder uit. Dat zou goed zijn voor onze titeljacht. Want de wereldtitel blijft natuurlijk het belangrijkste. Na een derde en twee tweede plaatsen in het WK verdient Geerts die wereldtitel gewoon."

Ook naast de baan hebben jullie iets speciaal in petto?
Corvers: "Inderdaad. Door de coronapandemie hebben we de voorbije twee seizoenen niks kunnen doen voor onze sponsors. Heel spijtig, want hun steun is heel belangrijk voor ons. Dit weekend kunnen we eindelijk nog eens met onze eigen vip-tent uitpakken. Het is bovendien een jubileum, want ons team bestaat 25 jaar. Daarom zal mijn laatste GP-motor en de motor waarmee Maxime Renaux vorig jaar de wereldtitel pakte er ook uitgestald worden. We hebben intussen 22 GP's gewonnen. Het zou mooi zijn als we in ons 25ste seizoen ook aan 25 GP-overwinningen geraken."

Is Hans Corvers na al die jaren nog nerveus tijdens een wedstrijd?

Corvers: "Oh ja! Ik straal misschien wel kalmte uit, maar vanbinnen gieren de zenuwen me door de keel. Ik heb iedere reeks een sigaar nodig om de spanning te verdrijven. En hoe dichter bij de wereldtitel, hoe groter die nervositeit wordt. Gelukkig heb ik altijd genoeg sigaren op zak."