MX World

23/07/2022 18:55 - geplaatst door Stingray

De kopstart van de Tsjech Julius Mikuna was een perfecte voorzet voor de minder goed gestarte Cas Valk. De leider in de stand passeerd na een ronde als 31ste.  Vooran werd de Deen Nikolaj Skovberg uit de wielen gereden door Janis en Karlis Reisulis. Deze laatste zou ook nog een ontketende Ivano Van Erp voor mometen laten. Skovberg sloot wel alsz vijfde af. aar de remonte van Valk was niet onopgemerkt gebleven. Hij werd zesde en verliest hierdoor niet al te veel terrein op de gebroeders Reisulis. Waarvan Janis tweede staat. Alexis Fueri  is geen zandman en werd pas dertiende. Hij blijft op drie in de EK-stand. De Belgen werden er in de tijdrit allemaal uit gekegeld. Douwe VanMechelen was wel reserve.

Foto: Cas Valk, indrukwekkende achtervolging.