MX World

23/07/2022 19:10 - geplaatst door Stingray

Drie keer greep hij al naast een reekszege. Maar in Lommel was het eindelijk prijs voor Lucas Coenen. De Belgen lieten zich nadrukkelijk zien in Lommel. Wat Sacha coenen werd vijfde enWesley Dieudonné twaalfde. De zege van Lucas lag niet voor de hand, want schoon volk vooraan. Rick Elzinga, ploegmaatje Andrea Bonacorsi, broertje Sacha en Dave Kooiker menden voorin. Lucas  sloot na een ronde af als zevende, achter Cornelius Toendel. Klinkende namen, met ook Guillem Farres daar nog bij. Resoluut schoof Lucas door naar de derde plaats maar toen Farres weg viel kwam Bonacorsi toch even weerwerk bieden. Bonacorsi schoof overigens mee  over Elzinga en getweeën reden ze iedereen in de vernieling. Lucas Coenen moest in een eindspurt tot het uiterste gaan om Bonacorsi op een halve seconde voor te blijven. Elzinga werd op een halve minuut derde voor een verrassende Marc Quentin Prugnieres met Sacha Coenen als vijfde. Lucas en Bonacorsi bikkelen om het brons in de EK-stand.