MX World

04/09/2022 18:13 - geplaatst door Stingray

Door de spanning om de titel bij de MX2 leek het MXGP-verhaal maar bijzaak te worden. Maar de heren dachten er anders over en de eerste manche werd gewonnen door Maxime Renaux. Eer het zover was kregen we een waar spervuur van positiewijzigingen, ook aan de leiding. Eerst Jeremy Seewer. Dan een verbluffende Mitch Evans. En toen diens rolletje op was Maxime Renaux, en voor goed. Maar het spektakel bleef. Onder meer een verbluffende wereldkampioen die in de tweede koershelft op rukte naar de derde plaats. Met Mattia Guadagnini die als vierde zijn beste resultaat neer zette, doch maar nipt voor onze vriend Alberto Forato bleef. Die tekende voor het sjiekste manoeuvre toen hij in een beweging zowel Romain Febvre als Jorge Prado in de zak zette. Echt genieten was het. In de tweede reeks ging het belang uit naar het brons. Met Glenn Coldenhoff die in de eerste reeks veld verloor, waar Renaux tot op zes punten naderde op Prado. Maar Prado was wel mee weg en Renaux ging er bij liggen. Dus moest Jorge enkel rekening houden met Coldenhoff, maar die zat achter hem. Vooraan leide Febvre, alweer voor een onstuimige Evans. En die ging er daardoor hard af en meteen richting paddock. Met een handvol kandidaten op de eindzege passeerde Gajser Seewer, en dat bleek de beslissend move. Want de tweede reeks zou Gajser de GP-zege opleveren voor Seewer en Febvre. De aanvankelijk flink opschietende Renaux zakte in de tweede koershelft door het ijs en werd vierde. Zo kwam het brons van Prado niet in gevaar.