MX World

05/03/2023 18:28 - geplaatst door Stingray

Met een eerste en een tweede plaats heeft Brent Van doninck zijn eerste zege van het seizoen op zak. In Lieop, waar men zich kwa publiek op een MXGP waande domineerde hij de eerste reeks van start tot finish. Reed zelfs weg van Brian Bogers in de slotminuten van een reeks waarin Jorge Prado zwaar ten val kwam. In de tweede reeks miste Brent compleet zijn start en het leek alsof Bogers naar de reeks- en eindzege zou rijden toen hij Pauls Jonas van de leiding verdrong. Maar ook Bogers maakte fouten en verloor zelfs de tweede plaats aan Henri Jacobi. Maar geen van de mannen voorin hield rekening met Van doninck die als een mes door de warme boter sneed. Brent werd tweede achter Jonass en oppermachtig eindwinnaar. Een aantal GP-mannen reed ofwel niet door ofwel zijn ze nog niet klaar voor Argentiniƫ. Hier de eindstand van de 500 cc.